Hering imbracat

de Catalina L in Salate, 7 Ian 2017 | 1136 vizualizari

 

Craciunul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit astazi 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial.
Crăciunul pe 7 ianuarie este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci care continuă să se folosească de calendarul iulian pentru datele fixe.
Va prezint. cu aceasta ocazi, o mancare traditionala ruseasca.
Este o salată formată din straturi de hering, legume fierte (cartofi, morcov, sfeclă) oua tari şi maioneza.
Este un fel de mâncare tradițional pe masa de Craciun sau de Anul Nou atat în Rusia cat și în alte țări din fosta URSS
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/hering-imbracat.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de hering marinat
  • 1 sfeclă roșie (cruda sau fiarta)
  • 3 morcovi mici
  • 2 cartofi mari
  • 3 ouă fierte tari
  • 4 linguri maioneza
  • mărar proaspăt
  • sare și piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hering imbracat:

Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite.


Curatati legumele si le taiati in cuburi mici.


Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza.


Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox.


Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza un galbenus pentru decorul final. Restul oualor se taie marunt.


Începeți prezentarea cu un strat de sfecla, puneti sare, piper si ungeti cu un strat subtire de maioneza. Se pune un strat de morcovi, sare, se apasa bine cu dosul unei lingurite. Se adauga heringul taiat cubulete, cartofii, se pune un strat subtire de maioneza si un strat de oua.


Terminati cu un strat de sfecla. Treceti galbenusul printr-o sita fina.


Se decoreaza cu un strat subțire de maioneza, se presara un pic de galbenus, se pune un hering și mărar proaspăt. Dati la rece timp de 2 ore.


Puteți prezenta intr-o forma mare familiala, sub forma de dom sau cupola cu ajutorul unui castron. Apasati bine straturile si dati un pic la rece pentru a demula fara probleme.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hering imbracat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

stefy_a 1

08.01.2017, 11:29

tare bun!

simona72 1

08.01.2017, 12:19

Superba reteta si ce fain se vad straturile1 o pun la seif

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf cu pipote