Hot cross buns

de gaby_duceag in Piine, 18 Feb 2014 | 873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650-700 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 gr unt
  • un ou
  • 100 gr stafide
  • o lingurita scortisoara
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri gem de caise
  • 25 gr drojdie proaspata/un plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hot cross buns:


  1. Cerne faina intr-un bol.

  2. Amesteca intr-un vas laptele impreuna cu apa si dizolva drojdia. Daca folosesti drojdie uscata treci peste acest pas, pune drojdia direct in faina.

  3. Adauga peste faina un ou, 50 gr unt la temperatura camerei, zaharul si sarea. Toarna treptat laptele si omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e nevoie mai adaugi fie lapte, fie faina.

  4. Aduni aluatul intr-o bila, dupa ce l-ai framantat timp de 10 minute , acoperi cu un servet si lasi la loc cald timp de o ora.

  5. Rastorni aluatul pe blatul de lucru infainat, intinzi cu mainile o foaie si presari stafidele, scortisoara si coaja de portocala. Incorporezi bine in aluat. Ajuta-te de uleiul de masline pentru a usura framantarea. Pui din nou aluatul in bol, acoperi si dai din nou vasul la loc cald pentru o ora.

  6. Imparti aluatul in bile de marimea unui ou , pe care le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.

  7. Din 100 gr faina si 7-8 linguri lapte faci o pasta cu consistenta asemanatoare cu a smantanii groase.Pui amestecul intr-o punga pe care-o tai la un colt sau in pos posh si faci cate o cruce pe fiecare chifla. Aici depinde de faina, testezi daca spritezi usor, daca curge prea tare mai adaugi faina, daca e tare pui lapte.

  8. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe treapta superioara a aragazului, si lasi pana se rumenesc frumos.

  9. Gemul de caise il diluezi cu putina apa calda, treci totul printr-o sita cu ochiuri mari. Pensulezi chiflele fierbinti cu gem.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hot cross buns" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:29

foarte bunee

Sidy 1

10.03.2014, 08:40

Doamne da'fain mai arata !!!

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!