Hot cross buns

de gaby_duceag in Piine, 18 Feb 2014 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650-700 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 gr unt
  • un ou
  • 100 gr stafide
  • o lingurita scortisoara
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri gem de caise
  • 25 gr drojdie proaspata/un plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hot cross buns:

  1. Cerne faina intr-un bol.
  2. Amesteca intr-un vas laptele impreuna cu apa si dizolva drojdia. Daca folosesti drojdie uscata treci peste acest pas, pune drojdia direct in faina.
  3. Adauga peste faina un ou, 50 gr unt la temperatura camerei, zaharul si sarea. Toarna treptat laptele si omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e nevoie mai adaugi fie lapte, fie faina.
  4. Aduni aluatul intr-o bila, dupa ce l-ai framantat timp de 10 minute , acoperi cu un servet si lasi la loc cald timp de o ora.
  5. Rastorni aluatul pe blatul de lucru infainat, intinzi cu mainile o foaie si presari stafidele, scortisoara si coaja de portocala. Incorporezi bine in aluat. Ajuta-te de uleiul de masline pentru a usura framantarea. Pui din nou aluatul in bol, acoperi si dai din nou vasul la loc cald pentru o ora.
  6. Imparti aluatul in bile de marimea unui ou , pe care le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Din 100 gr faina si 7-8 linguri lapte faci o pasta cu consistenta asemanatoare cu a smantanii groase.Pui amestecul intr-o punga pe care-o tai la un colt sau in pos posh si faci cate o cruce pe fiecare chifla. Aici depinde de faina, testezi daca spritezi usor, daca curge prea tare mai adaugi faina, daca e tare pui lapte.
  8. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe treapta superioara a aragazului, si lasi pana se rumenesc frumos.
  9. Gemul de caise il diluezi cu putina apa calda, treci totul printr-o sita cu ochiuri mari. Pensulezi chiflele fierbinti cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hot cross buns" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:29

foarte bunee

Sidy 1

10.03.2014, 08:40

Doamne da'fain mai arata !!!

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza