Hummus

de alinutza1983 in Mancaruri de post, 8 Aug 2011 | 6437 vizualizari

 

Odata cu lipiile cu iaurt am facut si aceasta pasta de naut : hummus- atat de apreciata in bucatariile arabe ( si care m-a cucerit si pe mine cu multa vreme in urma : ) ).

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii naut
  • 1 lămâie
  • 2-3 linguri tahini
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare ,
  • piper ( alb )
  • PTR DECOR:
  • boia dulce,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de hummus. Foarte usor va asigur. ;)

1. Nautul din conserva se clateste in apa calduta, apoi il mai punem la fiert cca 10 min ( in apa deja calda)!

nota : daca avem naut uscat procedam intocmai ca la fasole si il lasam la inmuiat cam 4-5 ore inainte de a-l pune la fiert!

2. Năutul fiert si scurs se pasează (în robot / blender), apoi se amesteca cu pasta de susan, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt - chiar pasta!

3. Se adaugă, amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până obţinem o cremă fină, dar consistenta, apoi potrivim de sare si piper!

4. Se serveste alaturi de lipie proaspata, decaorat cu putin ulei de masline si boia dulce!

Aceasta reteta de hummus pe mine m-a cucerit, sper ca si pe voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut