Iahnie de fasole

de cristeena20 in Porc, 14 Noi 2012 | 4737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 picioare de porc
  • piept de vitel
  • 200 gr bacon
  • 1 bucata d ecarnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei de masline, sare, piper, dafin, piri-piri (chili)
  • pasta de ardei, pasta de rosii
  • suc de rosii
  • 500 gr fasole uscata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

1. Punem fasolea de seara la inmuiat in apa rece; La fel picioarele de porc curatate le punem in sare la frigider .


2. Punem carmea si picioarele de porc la fiert . (Eu le-am pus in oala cu presiune cca 30-40 min).-cu apa, sare, dafin, boabe de piper si un sfert de ceapa.In alta oala am pus fasolea sa fiarba. (cca 1 ora).Strecuram apoi de apa.


3. Pregatim legumele: ceapa o tocam marunt; morcovii patratele , patrunjelul verde si ardeiul gras la fel. Pisam usturoiul (cca 6-7 catei mai mari).Rosiile se tau cubulete.


Baconul se taie ff marunt (cubulete), iar carnatul felii.


4.Carnea fiarta o taiem bucati mai mici , potrivite si eventual picioarele de porc le dezosam. Pieptul de vitel se taie in bucati mai mari.


5. Intr-o cratita mai mare punem ulei d emasline apoi ceapa cu usturoiul sa se caleasca- adaugam baconul si lasam sa se prajeasca putin. Adaugam legumele si apoi carnatul. Se calesc asa impreuna cc 10 min .Adauagam pasta de ardei si pasta de rosii si putin bulion de rosii. Lasam asa 5-7 min apoi turnam din apa de pe carne cat sa acopere . Lasam sa fiarba asa cca 10 min si apoi adaugam fasolea fiarta si carnea. Se mai fierb asa cca 30 min-pana se inmoaie ff bine fasolea si carnea sis e formeaza un sos mai gros. La final adaugam usturoi pisat si mai lasam 3 min sa ia gustul. Se gusta de sare, pipier, chili daca va place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

15.11.2012, 00:46

harnicuta

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:59

babi5 1

28.08.2013, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu costiţă de porc