Iahnie de fasole

de AlexTeacher in Mancaruri de post, 28 Iul 2015 | 3682 vizualizari

 

Mi-aduc aminte ca obisnuiam sa fac fasole la ceaun de o tona la diverse targuri, iarmaroace si alte minunatii de genul, amestecand cu una bucata vasla, si facand o febra musculara a doua zi de mi-era mai mare dragul. Va dati seama ca "pe-asta mica" am aranjat-o numaidecat - nici n-am stat la discutii cu ea. 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – 500 g
    • Coriandru boabe – 2 linguri
    • Chimen seminte – 1 lingura
    • Bulion calitativ – 300 g
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Morcovi – 3 buc
    • Ardei gras – 2 buc
    • Ceapa – 3 buc
    • Ulei – 3 linguri
    • Usturoi – 4 catei
    • Boia dulce – 1 si ½ lingura
    • Sare si piper – dupa gust
    Extra: Pentru fierberea fasolei:
    • Morcovi – 2 buc
    • Cepe – 2 buc
    • Telina – 1 buc
    • Pastarnac – 2 buc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:



  • Coaceti usturoiul in cuptor;




  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;




  • Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2 buc de pastarnac (intregi) (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);




  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;




  • Spalati, curatati si taiati morcovii cubulete;




  • Taiati ceapa si ardeii cubulete;




  • Zdrobiti usturoiul in mojar;




  • Tot in mojar zdrobiti boabele de coriandru si semintele de chimen;




  • Incingeti uleiul si caliti morcovii;




  • Adaugati apoi ceapa, coriandru, chimen si boia, caliti-o bine si cand devine translucida turnati doua polonice din zeama in care a fiert fasolea;




  • Adaugati ardeiul gras si usturoiul;




  • Cand toate legumele au fiert, adaugati fasolea si bulionul;




  • Completati cu zeama din care a fiert fasolea daca vi se pare prea groasa;




  • Adaugati apoi zaharul si cimbru;




  • Lasati-o sa fiarba la foc mic pana va scade;


    Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:35

daaaa

Rocsi 1

29.07.2015, 20:10

Ma inscriu la o portie ca prea imi face cu ochiul

gaby_duceag 1

08.08.2015, 19:20

pe-asta mica ..))
arata tare fain.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole rosie