Iahnie de fasole

de AlexTeacher in Mancaruri de post, 28 Iul 2015 | 10796 vizualizari

 

Mi-aduc aminte ca obisnuiam sa fac fasole la ceaun de o tona la diverse targuri, iarmaroace si alte minunatii de genul, amestecand cu una bucata vasla, si facand o febra musculara a doua zi de mi-era mai mare dragul. Va dati seama ca "pe-asta mica" am aranjat-o numaidecat - nici n-am stat la discutii cu ea. 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – 500 g
    • Coriandru boabe – 2 linguri
    • Chimen seminte – 1 lingura
    • Bulion calitativ – 300 g
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Morcovi – 3 buc
    • Ardei gras – 2 buc
    • Ceapa – 3 buc
    • Ulei – 3 linguri
    • Usturoi – 4 catei
    • Boia dulce – 1 si ½ lingura
    • Sare si piper – dupa gust
    Extra: Pentru fierberea fasolei:
    • Morcovi – 2 buc
    • Cepe – 2 buc
    • Telina – 1 buc
    • Pastarnac – 2 buc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2 buc de pastarnac (intregi) (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Spalati, curatati si taiati morcovii cubulete;

  • Taiati ceapa si ardeii cubulete;

  • Zdrobiti usturoiul in mojar;

  • Tot in mojar zdrobiti boabele de coriandru si semintele de chimen;

  • Incingeti uleiul si caliti morcovii;

  • Adaugati apoi ceapa, coriandru, chimen si boia, caliti-o bine si cand devine translucida turnati doua polonice din zeama in care a fiert fasolea;

  • Adaugati ardeiul gras si usturoiul;

  • Cand toate legumele au fiert, adaugati fasolea si bulionul;

  • Completati cu zeama din care a fiert fasolea daca vi se pare prea groasa;

  • Adaugati apoi zaharul si cimbru;

  • Lasati-o sa fiarba la foc mic pana va scade;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

08.08.2015, 19:20

pe-asta mica ..))
arata tare fain.

dantes 1

15.11.2017, 16:53

Buna!

Sidy 1

29.11.2020, 12:47

Mancare traditionala de 1 Decembrie, pe la noi, dar cu un ciolan linga Un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole (de post)