Iahnie de fasole ( de post)

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 13 Mar 2014 | 5303 vizualizari

 

Pentru cine nu vrea de post poate pune niste carnaciori alaturi ...dar varianta asta e la fel de delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( de post):

Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.


A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori.


Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.


Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele.


Punem uleriul intr-o tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.


Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea.Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole a fiert ( este moale) .Daca este nevoie pe parcurs mai adaugam cate putina apa.


Adaugam sucul de rosii ,mararul ,sare si piper dupa gust .Lasam la foc mic inca 5 minute.


Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :)


Noi am servit cu varza rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Pushaa 1

14.03.2014, 11:04

imi place!

Ligia Bxl 1

14.03.2014, 13:39

vaiii ce bine arata noroc ca am facut si eu fasole

Andreea Caroline 1

14.03.2014, 14:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole ( 2 )