Idee pentru un pranz de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 24 Apr 2017 | 7346 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

Sosul de rosii:

  • 1 praz mic
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 ardei kapia
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde

Piure de cartofi:

  • apa
  • cca. 1kg cartofi
  • sare
  • margarina

Soia prajita:

  • 150 gr bucati de soia deshidratata
  • 150 ml apa plata
  • cca 70 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa vegeta de legume
  • piper dupa gust
  • usturoi granulat
  • boia dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Idee pentru un pranz de post:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare.

Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline.

Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta sosului dorita.

Soia se pune la foc mic, intr-o tigaie, in 150 ml apa plata, impreuna cu vegeta. Lasam sa scada apa, adaugam ulei de masline si lasam soia la prajit, pana devine aurie.

La final, presaram boia dulce, piper macinat si usturoi granulat peste bucatile de soia.

Cartofii fierti se scurg, pastram 1 cana de apa in care am fiert cartofii (vom folosi apa fierbinte in loc de lapte, pentru ca ne dorim o mancare de post).

Mixam cartofii fierti cu margarina, adaugam apa fierbinte de pe cartofi, pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Servim acest piure cu soia prajita si sos de rosii cu praz. Este absolut delicioasa combinatia...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Idee pentru un pranz de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.04.2017, 20:51

Daca tot sunt fana cartofi, eu vreau o portie mare de piure!

Rahela Velicu 1

24.04.2017, 22:01

foarte buna!

mihaelar63 1

27.04.2017, 00:13

Eu vreau pireu mereu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole - de post