Iepuras in Capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 22 Apr 2015 | 584 vizualizari

 

Da, asa mi se pare ca seamana capsunile cu doua urechi de iepuras ....hi hi

Am folosit capsuni de calitate Gariguette.....

Gariguette - Soi foarte timpuriu:

- Fruct biconic, de formă regulată, mărime mijlocie
-Culoare de la roşu deschis la roşu aprins, omogenă, strălucitore
-Foarte atractivă
-Pulpă fermă, parfumată şi acidulată
-Calităţi gustative excelente (foarte bun echilibru zahăr-acid)
-Foarte apreciată de consomatori pentru calităţile sale vizuale şi gustative

 

INGREDIENTE

250 g căpșuni gariguettes

Aluat :

    125 g făină,
    75 g unt,
    1 ou,
    1 lingura praf de copt,
    sare,
    coaja rasa de lamaie

Umplutura: (pentru 6 iepurasi)

    25 cl smântână pentru frisca
    2 linguri de zahar
    1 plic zahar vanilat
    1 foaie de gelatină

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepuras in Capsuni:

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.

Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.



Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se raceasca.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.

Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.



Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).


Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.

Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.



Pregatim iepurasii ...

Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.


Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca.


Se presara cu zahar pudra si se serveste.....


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei

2

Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepuras in Capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ksenya 1

22.04.2015, 17:15

Rocsi 1

22.04.2015, 20:37

Mmm...

Panacris 1

23.04.2015, 15:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Bilute TIRAMISU