Iepurasi si Oua colorate

de laylalala in Mancare copii, 31 Mar 2010 | 3291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Penrtu aluat
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 2 oua, separate
  • un praf de sare
  • 50 gr unt topit
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 ou batut, pentru uns
  • Pentru umplutura
  • 1 albus
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr coji de citrice confiate
  • 50 ml lapte
  • Pentru decor
  • stafide
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi si Oua colorate:

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut si 1 lingurita zahar.Lasa sa stea 10 minute.Bate albusurile spuma cu un praf de sare si pune-le deoparte.Intr-un vas pune faina.Adauga drojdia cu laptele, zaharul ramas, galbesnuruile, albusurile batute spuma,untul topit. coaja rasa si zeama de lamaie si esenta de portocale.Framanta aluatul pana la omogenizare apoi lasa-l sa creasca 1h - 1h 30 minute la cald.

Pentru umplutura, bate albusul spuma cu zaharul pudra.Adauga macul, vanilia, cojile de citrice si laptele si amesteca bine.

Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l intr-o foaie de 1 cm grosime si formaza din el iepurasi si oua.Pentru iepurasi, taie cercuri si bastonase de aluat.Pentru fiecare iepuras, aseaza un cerc de aluat, pune in mijloc 1-2 lingurite pline de umplutura si acopera umplutura cu un alt cerc de aluat, lipind marginile cu putina apa.Lipeste cate 2 bastonase ce vor fi urechile iepurasului.Pune si un nas de aluat iar in loc de ochi pune stafide.Pentru oua, taie din aluat forme ovale.Pentru fiecare ou aseaza o forma ovala, pune im mijloc 1 lingura de umplutura si acopera umplutura cu o alta forma ovala, lipindu-le intre ele cu putina apa.

Incinge cuptorul la 180⁰C.Aseaza iepurasii si ouale intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina apoi lasa-i sa stea 30 minute in tava.Unge iepurasii si ouale cu oul batut apoi da-i la copt 40-50 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Pentru decorul oualelor, prepara plicul de Tort Gelle Transparent comform intructiunilor de pe ambalaj apoi amesteca-l cu coloranti alimentari.Scufunda ouale in acest amestec apoi lasa-le sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi si Oua colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

31.03.2010, 16:22

nadina73 1

31.03.2010, 16:48

Lau 1

21.04.2011, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu cirese amare sau Clafoutis