Iepurasi si Oua colorate

de laylalala in Mancare copii, 31 Mar 2010 | 5469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Penrtu aluat
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 2 oua, separate
  • un praf de sare
  • 50 gr unt topit
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 ou batut, pentru uns
  • Pentru umplutura
  • 1 albus
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr coji de citrice confiate
  • 50 ml lapte
  • Pentru decor
  • stafide
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi si Oua colorate:

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut si 1 lingurita zahar.Lasa sa stea 10 minute.Bate albusurile spuma cu un praf de sare si pune-le deoparte.Intr-un vas pune faina.Adauga drojdia cu laptele, zaharul ramas, galbesnuruile, albusurile batute spuma,untul topit. coaja rasa si zeama de lamaie si esenta de portocale.Framanta aluatul pana la omogenizare apoi lasa-l sa creasca 1h - 1h 30 minute la cald.
Pentru umplutura, bate albusul spuma cu zaharul pudra.Adauga macul, vanilia, cojile de citrice si laptele si amesteca bine.
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l intr-o foaie de 1 cm grosime si formaza din el iepurasi si oua.Pentru iepurasi, taie cercuri si bastonase de aluat.Pentru fiecare iepuras, aseaza un cerc de aluat, pune in mijloc 1-2 lingurite pline de umplutura si acopera umplutura cu un alt cerc de aluat, lipind marginile cu putina apa.Lipeste cate 2 bastonase ce vor fi urechile iepurasului.Pune si un nas de aluat iar in loc de ochi pune stafide.Pentru oua, taie din aluat forme ovale.Pentru fiecare ou aseaza o forma ovala, pune im mijloc 1 lingura de umplutura si acopera umplutura cu o alta forma ovala, lipindu-le intre ele cu putina apa.
Incinge cuptorul la 180⁰C.Aseaza iepurasii si ouale intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina apoi lasa-i sa stea 30 minute in tava.Unge iepurasii si ouale cu oul batut apoi da-i la copt 40-50 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru decorul oualelor, prepara plicul de Tort Gelle Transparent comform intructiunilor de pe ambalaj apoi amesteca-l cu coloranti alimentari.Scufunda ouale in acest amestec apoi lasa-le sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi si Oua colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu