Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor

de Lau in Retete Delikat, 10 Aug 2018 | 1423 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure intreg (plus 2 pulpe )
  • 2 felii slanina afumata
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci de padure fierte
  • 5 catei usturoi
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml smantana
  • 1 cana vin alb este de preferat(eu am folosit rosu)
  • 1 lingurita ierburi si marar
  • 1/2 lingurita ierburi italiene
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sparanghel alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor:


Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat.


Topim untul cu 2 linguri ulei si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un vas care il vom acoperi.


Calim ceapa cu 2-3 linguri cu apa in uleiul de la carne, ciupercile taiate felii, usturoiul pisat si slanina taiata felii, cateva minute cat sa se inmoaie putin, la final adaugam patrunjel verde tocat.


Carnea o asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra ciupercile acoperim cu folie.


In tigaia in care am prajit, adaugam vinul, smantana, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa fiarba cca 3-5 min.


Adaugam peste carne, bucati de sparanghel si dam tava la cuptorul incalzit cca. 45 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

11.08.2018, 12:16

Rocsi 1

12.08.2018, 21:41

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de curcan în sos cremos de ciuperci pregătit cu Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune

ieri la 20:56

Ștrudele cu mere

de Ancutsa 5

pe 22.10 la 17:10

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure in vas roman