Iepure de camp cu masline si garnitura de legume

de mamaieelena in Mancaruri cu carne, 2 Ian 2014 | 1527 vizualizari

 

Acest iepure a fost friptura noastra de Revelion a fost deosebit de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de iepure
  • Bait:
  • 1 l vin rosu
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 3 ceape
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • sare, piper
  • Pregatirea iepurelui
  • 4-5 cepe mari
  • 150 g masline
  • 500 ml vin alb
  • ulei 100ml
  • Garnitura:
  • legume congelate
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure de camp cu masline si garnitura de legume:

In ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat destul de mare le-am pus la fiert impreuna cu mirodeniile si au clocotit timp de 15 minute. Cand acesta s-a racit le-am rasturnat peste carne am acoperit bine si am pus la rece.


In ziua de 31 decembrie am scos carnea si i-am dat un jet de apa si am lasat la scurs. Ceapa am curatat-o si tocata julien am pus intr-un castron. Intr-o cratita am pus uleiul si am prajit carnea la foc iute pe toate partile, am adaugat si ceapa si am lasat sa se topeasca dar in momentul cand a ramas fara apa de la ceapa am adaugat tot vinul alb adica 500 ml apoi am lasat focul mic. Spre sfarsit cand ceapa s-a fiert bine am adaugat morcovul si un pic de telina din bait (le-am spalat cu apa) am mai lasat putin si am adaugat maslinele spalate si oparite inainte.


Legumele (pentru garnitura) le-am tras la tigaie un sfert de ora cu putin ulei, sare si piper

 

TIPS-URI

1

Imi pare rau ca nu am avut poze cu el intreg deoarece sotul s-a ocupat de el si eu nu eram acasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp cu masline si garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

02.01.2014, 23:04

Mamaie scumpa...desi n-as papa...arata tare bine! La multi ani si numai bine in nou an!

mamaieelena 1

03.01.2014, 12:09

Multumesc Ruxy si tie iti doresc cele bune pe anul acesta

mihaelar63 1

11.01.2014, 09:01

Si mie-mi place iepurasul !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si ciuperci