Iepure cu masline

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2013 | 3255 vizualizari

 

O mancare absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • pentru fragezirea carnii:
  •  200 ml otet;
  •  1 l apa;
  •  1 lingurita rasa cu sare
  • pentru mancarica:
  •  1.5 kg carne iepure;
  •  3-4 cepe;
  •  putin ulei (pentru rumenit carnea);
  •  2 foi de dafin;
  •  10 boabe piper negru;
  •  1/4 l suc de rosii (sau o lingura cu varf de bulion) - optional;
  •  1 lingurita cu varf de faina;
  •  4 linguri vin alb;
  •  3-4 felii de lamaie (fara coaja);
  •  1/2 lingurita mustar;
  •  150 gr. masline;
  •  putin cimbru;
  •  putin usturoi pisat (optional)
  •  3-4 l apa (cat sa acopere carnea)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu masline:

Punem carnea de iepure in otet amestecat cu apa si sare si il tinem acolo aproximativ 30 minute, o ora.


Intre timp, calim ceapa taiata marunt, o scoatem si in uleiul ramas rumenim putin carnea scoasa din amestecul cu otet.


Punem carnea rumenita pe toate partile intr-o cratita, adaugam apa rece cat sa o acopere putin si o lasam sa fiarba 30 minute. Dupa aceea adaugam ceapa calita anterior, piperul, sarea, foile de dafin, amestecam si mai lasam la fiert inca 30 minute.


Adaugam maslinele intregi si sucul de rosii.


Lasam sa fiarba inca 30 minute in cratita semiacoperita, apoi adaugam vinul alb, cimbrul, mustarul, feliile de lamaie, usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece.


Verificam daca s-a fiert carnea si oprim focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

23.03.2013, 23:44

COSTEO 1

25.08.2013, 17:15

wow foarte bun ,bun la favorite cu ea

Krystyan Trendy 1

05.07.2014, 12:30

ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de iepure in sos de vin si masline