Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval

de Panacris in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2019 | 2064 vizualizari

 

O tartă rapidă, cu ce mai ai prin congelator, frigider și cămară! ;) Prietenii m-au provocat, iar eu am acceptat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged simplu de la LINCO cca. 300 g,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Friptura de iepure cca. 200 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval Koliba 200 g,
  • Iaurt cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.

Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii, apoi se călesc în ulei și puțină apă, la foc rapid, acoperit cca. 10 minute.

Între timp se mărunțește kaizer-ul, friptura de iepure și pieptul de pui.

Se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Se oprește focul, se lasă la răcit cca. 15 minute.

Între timp se pune aluatul fraged la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. Menționez, că aluatul fraged e deja pus pe foaie de copt, așa că va fi mult mai simplu. Înainte de fi pus la copt se înțeapă cu furculița, pe toată suprafața lui.

Acum vine rândul umpluturii, în amestecul de mai sus, se adaugă ouăle, iaurtul, cașcavalul ras, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, la final se asezonează de sare și piper.

După ce tarta a prins o culoare aurului se scoate din cuptor, se pune umplutura deasupra, se mai presară cașcaval ras, apoi se dă la copt cca. 20 minute la 180 grade, adică foc mediu.

 

Tarta se savurează caldă, dar și rece. 

TIPS-URI

1

pueti folosi orice fel de friptura aveti ramasa prin frigider;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui