Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval

de Panacris in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2019 | 410 vizualizari

 

O tartă rapidă, cu ce mai ai prin congelator, frigider și cămară! ;) Prietenii m-au provocat, iar eu am acceptat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged simplu de la LINCO cca. 300 g,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Friptura de iepure cca. 200 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval Koliba 200 g,
  • Iaurt cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.


Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.


Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii, apoi se călesc în ulei și puțină apă, la foc rapid, acoperit cca. 10 minute.


Între timp se mărunțește kaizer-ul, friptura de iepure și pieptul de pui.


Se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.


Se oprește focul, se lasă la răcit cca. 15 minute.


Între timp se pune aluatul fraged la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. Menționez, că aluatul fraged e deja pus pe foaie de copt, așa că va fi mult mai simplu. Înainte de fi pus la copt se înțeapă cu furculița, pe toată suprafața lui.


Acum vine rândul umpluturii, în amestecul de mai sus, se adaugă ouăle, iaurtul, cașcavalul ras, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, la final se asezonează de sare și piper.


După ce tarta a prins o culoare aurului se scoate din cuptor, se pune umplutura deasupra, se mai presară cașcaval ras, apoi se dă la copt cca. 20 minute la 180 grade, adică foc mediu.



Tarta se savurează caldă, dar și rece.

 

TIPS-URI

1

pueti folosi orice fel de friptura aveti ramasa prin frigider;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

20.11.2019, 11:20

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

dantes 1

20.11.2019, 11:59

Interesanta!

Rocsi 1

20.11.2019, 19:35

Este o tarta bogata, cu de toate, ca doar ai de hranit niste barbati!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in portofel