Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sunt un mare fan al maestrului Radu Anton Roman asa ca nu puteam sa ratez "Provocarea GastroArt". Pentru ca nimic nu este intamplator, chiar am castigat (fapt care m-a bucurat enorm) la una din tombolele Bucataras, cartea ”Povestile Bucatariei Romanesti” volumul ”Ardealul”( ca doar sotioara mea este pe jumatate ardeleanca :P).
Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs.
Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu-usturoiat-83916.html). Se lasa totul la foc domol, pana scad toate zemurile. Aaa, era sa uit de sare si piper, puneti si voi dupa cum va place sa savurati.
Dupa ce a iesit toata amareala, se umplu vinetele cu compozitia de mai sus, se dau la cuptorul preincins, la 180 de grade C. Probabil o sa ma intrebati cat stau vinetele la cuptor, pana cand sunt indeajuns de chinuite si voi nerabdatori de pofta.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult