Impletite cu scortisoara, de post

de merisor in Dulciuri, 20 Dec 2012 | 2186 vizualizari

 

Sunt un fel de estonian kringel.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 ml apa
  • sare
  • Pentru uns:
  • 250 gr margarina
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletite cu scortisoara, de post:

Pentru aluat, am frecat intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, apoi am adaugat apa calduta si faina cat sa rezulte o maia groasa pe care am lasat-o la crescut acoperita.


Dupa ce si-a dublat volumul, am adaugat uleiul, sarea si esenta, apoi treptat faina si am framantat un aluat ca de paine.


Am lasat 30 de minute la crescut.


Intre timp am pregatit compozitia de uns: am frecat margarina cu zaharul pana a devenit spumoasa, apoi am adaugat cojile rase de lamaie si portocala si scortisoara.


Am intins aluatul pe masa de lucru, am uns cu margarina, am rulat apoi am taiat pe lungimea rulourilor , dar nu de tot, doar cat sa se vada foile unse cu margarina si am taiat bucati pe care le-am unit in forma de covrig, iar pe altele le-am taiat sub forma de melcisori.


Am asezat in tava si am copt la 180 de grade pentru 30 minute, dupa care am scos tava si am uns impletitele cu siropul caldut rezultat prin fierberea zaharului cu apa si esenta.


Am mai dat la cuptor pentru 10 minute.


Sunt bune de luat la serviciu in zilele de post.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Impletite cu scortisoara, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

merisor 1

21.12.2012, 11:09

diana_k 1

21.12.2012, 19:37

arata tare bine

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:33

Interesantă idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara