Indiene

de Zamfira in Prajituri, 7 Dec 2013 | 23687 vizualizari

 

Prajitura din copilaria mea. In anii 80' costa 2,50 lei :)))) si acum ii stiu pretul. O prajitura foarte, foarte buna, usor amaruie. Pofta buna!
P.S. Este pentru prima oara cand fac aceasta minune de prajitura, mai am de lucru la aspect, dar gustul a fost divin!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12-14 indiene (depinde de marimea formei)
  • Reteta coji:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g faina
  • sare
  • Reteta sirop:
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar tos
  • 2 esente rom
  • Reteta glazura de ciocolata:
  • 8 linguri cu varf zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 50 g unt
  • 2 esente de rom
  • Pentru umplutura:
  • 300 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Pregatire coji:


Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare. Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele doua compozitii cu o paleta, miscari usoare de jos in sus, adaugam si faina in ploaie. Mare grija sa nu distrugem volumul spumei.


Ungem formele cu ulei si tapetam cu faina.


Portionam compozitia in mod uniform in forme. Punem formele in cuptorul preincalzit. In primele 5 minute focul trebuie sa fie mai puternic, apoi inca 10-15 minute la foc mai mic pana cand cojile capata o culoare aurie. Lasam cojile sa se raceasca.


Pregatirea siropului: Fierbem apa cu zaharul (5-6 minute), oprim fierberea si adaugam esentele de rom.


Pregatirea glazurii de ciocolata:


Amestecam zaharul pudra cu cacao si apa, lasam sa dea in clocot o singura data. Oprim fierberea si adaugam untul si esentele. Lasam glazura sa se raceasca putin dar avem grija sa nu se intareasca.


Taiem cojile in doua. Insiropam foarte bine ambele jumatati. Pe baza cojii punem frisca din belsug. Coaja superioara o ungem sau o inmuiem in glazura. Dupa ce glazura se mai intareste, asezam cojile superioare peste baza si le apasam putin pentru a se lipi de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Zamfira 1

16.12.2013, 18:16

Multumesc!!!

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:00

Retete cu Margareta Cismasiu 1

28.04.2015, 19:25

Aspectuoase si gustoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah