Inghetata cu afine si pepene galben

de papabundetot in Dulciuri, 3 Iul 2013 | 1392 vizualizari

 

Ce bine e vara ca uite mai facem cate o bunatate rece.Am fost in piata initial fara gandul de a cumpara un ingredient anume dar...asa de frumos mirosea a pepene galben si a prospetime in general printre tarabe ca am cumparat un pepenas si cateva afine.

Ajunsa acasa mi-am amintit de celebrul parfait pe care l-am facut cu ceva vreme in urma dar de data aceasta nu aveam loc in congelator pentru tavile de chec (in care trebuia sa pun parfait) asa ca m-am rezumat la a-i spune inghetata chiar daca pasii efectuati sunt similari cu cei de la parfait,dar este pus in forma rotunda si nu se poate taia ca o prajitura asa ca...inghetata de afine si pepene galben :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 albusuri de ou
  • 500 gr zahar tos
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt cu 0% grasimi
  • 250 gr afine
  • 250 gr pepene galben
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu afine si pepene galben:

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce s-au intarit le-am mutat pe o baie de aburi si le-am mai batut acolo 2-3 minute pentru a le prelucra termic.



Separat intr-o oala am pus la foc zaharul cu apa si le-am lasat pana cand s-a topit zaharul si s-a format un sirop. Dupa ce siropul s-a racit cat de cat l-am adaugat peste albusurile spuma,am adaugat apoi frisca batuta si iaurtul,am amestecat bine toata compozitia si am impartit-o in doua parti.Intr-o parte am adaugat pepene galben zdrobit putin la blender si in cealalta afinele zdrobite si ele cu o furculita.



Am pus in forme rotunde cu capac si am dat la congelator 3-4 ore,apoi am servit cu piersici caramelizate.O bunatate!



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu afine si pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

loredanaaa 1

03.07.2013, 11:43

Rocsi 1

03.07.2013, 19:53

Am sosit sa imi iau portia

RuxyRux 1

03.07.2013, 19:54

Arata delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure