Inghetata cu caise, nuci si caramel

de diaconta in Dulciuri, 27 Iun 2016 | 884 vizualizari

 

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride?
In ce mă priveşte,cu siguranţă este îngheţata. Bine, eu prefer  îngheţata chiar şi iarna.Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe,aşa că am ales să folosesc caise,dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel.
Chiar dacă nu am maşină pentru îngheţată,consistenţa a fost cremoasă,fără “ace de gheaţă”.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida neîndulcita(eu am folosit Pilos de la Lidl)
  • 397 ml lapte condensat îndulcit
  • 6 buc caise
  • 100 ml lapte
  • Miez de nuca
  • Sos caramel

Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit,este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu caise, nuci si caramel:

Am mixat foarte bine frisca,apoi am turnat peste ea laptele condensat.


Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active, împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.


Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin.


Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator.


Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.


Am servit cu sos caramel, pregatit dupa reteta de aici.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu caise, nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:15

diaconta 1

30.06.2016, 12:25

Va multumesc foarte mult

diaconta 1

30.06.2016, 12:25

Motane,vezi ca noi avem de mancat o inghetata impreuna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Napolitane