Inghetata cu halva

de MotanLaOale in Dulciuri, 9 Iun 2012 | 1909 vizualizari

 

Asa cum am promis am facut inghetata inspirat (a se citi facut pofta) de Aziz. Am pus in ea si niste seminte de floarea soarelui si a iesit foarte buna. Daca va place halvaua faceti neaparat!

 

INGREDIENTE

  • 400ml smantana lichida
  • 200g halva de vanilie
  • 4 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • "puricei" de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu halva:

Semintele de floarea soarelui se prajesc putin intr-o tigaie si se lasa la racit.


Am pus in robot smantana, halvaua sfaramata, semintele, zaharul vanilat si am amestecat pana s-a transformat intr-o crema.


Am pus compozitia intr-o caserola si am pus-o in congelator cateva ore. (toata noaptea)


Se scoate din congelator si se lasa 10 minute la temperatura camerei.


Se ia cu "dispozitivul de pus inghetata" (nu stiu cum se numeste cupa aia cu parghie de desprindere) si se pune in cupa sau castron.


Se orneaza cu "puricei" ( eu nu am avut" furnicute") de ciocolata si cateva seminta de floarea soarelui.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

MotanLaOale 1

23.08.2012, 18:04

RuxyRux 1

23.08.2012, 18:04

Deliciu trebuie sa fie!

MotanLaOale 1

23.08.2012, 18:34

buna este Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cupola de inghetata cu fructe si bezea