Inghetata cu migdale si stafide

de papabundetot in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 638 vizualizari

 

Aproape a venit vara si inghetata este un desert potrivit pentru aceasta perioada si ne place tuturor doar ca eu am decis sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu in functie de ce ingrediente am la indemana pentru ca oricum ar fi macar stiu ce am pus in ea si sigur nu va contine prafuri despre care nu stiu nimic.

Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • zahar…dupa gust (eu am pus cam 100 gr)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 400 gr iaurt
  • 500 ml frisca lichida
  • migdale felii si stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu migdale si stafide:

Am pus la foc ouale cu laptele, zaharul,coaja si zeama de lamaie,am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu. Cand a inceput sa fiarba am mai tinut 2 min pe foc,am adaugat migdalele si stafidele si gata. Am lasat compozitia la racit. In acest timp am batut frisca,am adaugat in ea iaurtul si am amestecat si apoi compozitia facuta pe foc care intre timp s-a racit complet. Am pus inghetata in vase si am dat la congelator. La fiecare 1 ora am scos-o si am amestecat cu forta pentru a nu face ace de gheata. Am facut asta de 3 ori.Am servit inghetata decorata cu capsune si sos de capsune.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:49

Ce bine merge acum vara ca sa ne mai racorim!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Banana split