Inghetata cu unt de alune de casa

de Adinuta in Dulciuri, 16 Noi 2009 | 4369 vizualizari

 

Initial vroiam sa fac reteta de inghetata pe care o stiu de la bunica. Dar am inlocuit zaharul cu miere sa vad cum iese ... apoi m-am gandit sa ii mai adaug si niste alune de padure, ca tot aveam cateva prin dulap. Si pentru ca am vazut pe blogul Inei (floridecires7) cum se face unt de nuci sau alune, am vrut neaparat sa incerc. Intr-un final am mai adaugat si doi pumni de alune sarate, ca sa se poata marunti mai bine in robot si sa iasa crema. Rezultatul: o inghetata absolut delicioasa! Aroma de miere si gustul intens ca de esenta de alune, textura cremoasa... nu stiu cum s-o mai laud :) merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • cam un pumn alune de padure
  • cam doi pumni alune sarate
  • 2 oua
  • cacao
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • cam 400 grame smantana grasa pentru desert sau frisca lichida
  • 200 grame miere

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu unt de alune de casa:

Pasul 1: Am inceput cu alunele, pentru ca dureaza un pic realizarea untului. Se pun alunele in vasul robotului de bucatarie (iese mai usor daca vasul este mai mic) si se mixeaza bine. Alunele vor fi macinate, dar inca uscate. Asa ca le desprindem de pe marginile vasului, amestecam si mixam din nou. Si tot asa ... de vreo 10 ori (s-ar putea sa exagerez, dar am mixat de multe ori). La un moment dat vom observa ca mai ales alunele de la fund devin cremoase si lasa ca o pelicula de ulei. Asa ca amestecam bine si tot mixam pana toata compozitia va deveni o crema uleioasa si parfumata si tare buna la gust!


Pasul 2: Am separat ouale. Galbenusurile le-am frecat bine cu miere, albusurile le-am batut spuma. Am batut bine si smantana pana s-a intarit. Apoi am amestecat galbenusurile cu untul de alune. La final am incorporat si albusurile si smantana.


Pasul 3: Crema rezultata am impartit-o in 2. Jumatate am pus-o in vasul care urma sa fie dat la congelator. Am adaugat un strop esenta de vanilie si am amestecat bine. Jumatatea ramasa am amestecat-o cu un pic de esenta de rom si cu cacao. Si am turnat-o intr-un fel de zig-zag peste cea de vanilie. Am dat la congelator.


In cateva ore dadeam tarcoale nelinistita congelatorului. Nu mai aveam rabdare. A iesit foarte, foarte buna!! Sper sa va placa pentru ca eu sunt tare incantata de ea :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu unt de alune de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Adinuta 1

17.11.2009, 11:15

Luminita, un pic mai este intr-un colt iti dau cu drag

Ina, o idee pentru o alta... ma bucur ca iti place ce-am facut cu untul "tau" de nuci

elena1988 1

08.02.2011, 10:20

Anamaria7 1

13.02.2011, 09:48

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Bradul de Craciun