Inghetata de cafea cu sos de vin

de La Ancuta in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 3124 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri reusesc si eu sa postez o retata cu cafea si vin, ingredientele propuse de Carmen (Bucataria Furnicutilor) pentru provocarea lunii martie din Dulce Romanie. Mi-a placut foarte mult acesta provocare, si asta pentru ca iubesc cafeaua :). Pentru ca imi doresc sa vina vara, m-am gandit ca o inghetata ar fi perfecta.

 

INGREDIENTE

Pentru inghetata:

  • 100 g zahar
  • 4 cesti de cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida

Pentru sosul de vin:

  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 varf de ctit scortisoara macinata
  • 125 ml vin rosu
  • 125 g cirese fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea cu sos de vin:

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.


Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa.

Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.


Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.

Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.

Eu am lasat-o peste noapte.


A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.

Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender.


Servim inghetata cu sos de vin si cirese.

Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (23)

La Ancuta 1

21.03.2011, 23:38

Multumesc Ruxy

adasev12 1

09.04.2011, 12:00

o hoho...super buna

adry88 1

12.06.2011, 13:19

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de post cu nuca si cafea