Inghetata de capsune si ciocolata

de Poliana in Dulciuri, 18 Iun 2012 | 2087 vizualizari

 

Ce ziceti de o inghetata, e potrivita pentru vremea asta?
Anii trecuti nu mancam inghetata aproape deloc, parca cea din magazine nu ma atragea deloc. Dar preferintele in legatura cu inghetata mi s-au schimbat brusc in momentul in care am vazut cat de diferita este inghetata de casa fata de cea cumparata. Gustul este incomparabil, ingredientele le putem alege dintr-o gama larga, insa avantajul e ca putem opta pentru ingrediente cat mai sanatoase. Acum o sa ziceti ca are si minusuri...singurul pe care eu il cunoc e ca nu asa cremoasa si aerata ca si cea din comert, insa o sa uitati de el daca incercati aceasta inghetata minunata facute de 'moi' in bucataria bunicilor mei ;)

 

INGREDIENTE

Inghetata de ciocolata

  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 400 ml smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura cacao
  • 60 gr ciocolata neagra rupta bucatele

Inghetata de capsune

  • 200 gr zahar + 3 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 400 ml smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 gr capsune
  • 150 gr mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsune si ciocolata:

Puteti incepe cu oricare doriti. Puteti sa faceti doar una, cea care va place mai mult. Eu cum am mai zis prefer sa fac doua sortimente, ca sa pot satisface mai multe gusturi :)


Pentru inghetata de ciocolata...turnam intr-un vas metalic laptele, zaharul, cacaoa si sarea, ametecand constant. Galbenusurile le batem putin cu furculita si in momentul in care laptele fierbe, se adauga peste galbenusuri 2-3 linguri de lapte fierbinte amestecand energic sa nu se transforme in omleta :P


Compozitia cu oua o turnam peste restul de lapte si lasam pe foc pana cand amestecul incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam bucatile de ciocolata, amestecam bine pana ce intreaga ciocolata este incorporata.


Lasam compozitia la racit, apoi adaugam si smantana (am inlocuit frisca cu smantana gustoasa de la tara) in compozitie...si va iesi o minunatie cremoasa pe care o turnam in vasul pregatit pentru hibernat la congelator :D


Lasam inghetata de congelator pentru 4-5 ore. Din ora in ora spargem acele de gheata...dar in acest timp nu stam degeaba, ci putem trece la inghetata de capsune ;)


Incepem operatiunea cu minunatele capsune, proaspete si extrem de parfumate. Le spalam bine, le pasam cu o furculita, puteti folosi si blenderul dar eu am vrut bucati putin mai mari, apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si le lasam deoparte.


Laptele cu zaharul si sarea le punem pe foc, cand amestecul incepe sa fiarba turnam cateva linguri peste galbenusurile (putin batute), apoi rasturnam ouale in vasul cu lapte de pe foc. Amestecam continuu pana vedem ca se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia la racit.


Cand s-a racit complet incorporam usor capsunele si smantana. Mascarpone il mixam putin cu mixerul la viteza mica, cand capata consistenta unei creme il adaugam usor in compozitia noastra cu capsune.


Punem si aceasta compozitie la congelator, si procedam intocmai ca la inghetata de ciocolata.


Cand cele doua compozitii s-au racit suficient putem sa ne servim dupa cum ne e placul si pofta...de capsune, sau de ciocolata, sau de ce nu...de amandoua? Se vede clar ce am ales eu, nu? :)))



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

elucubratiiculinare 1

19.06.2012, 20:11

nici eu nu pot refuza
fac si eu maine

Zamfira 1

25.06.2012, 22:45

Poliana 1

26.06.2012, 08:30

Fetelor, va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Nugat glace', by Radu Popovici