Coronita cu nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 5529 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta draguta, la fix le-a postat, aveam nevoie de ceva bun, aspectos. Eu am mai plusat un pic la zahar si nuca, ca-mi place mai dulce. Una peste alta, tare frumoase si gustoase, n-am rezistat si "am gustat"

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 2 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 150 g nuca ( mergea si mai multa)
  • 1 lingura cacao
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu nuca:

Aluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar, sarea, coaja de lamaie si drojdia. Cu o lingura de lemn amestecam bine, turnand laptele caldut, putin cate putin. Untul il topim si il incorporam in aluat, framantam bine cca 20 minute, apoi lasam la crescut 1 ora, la loc caldut.

Umplutura: Batem cele 2 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem bine. La final adaugam cacaoa si nuca macinata.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 11 bucati cat de cat egale, ieseau 12 daca le imparteam la marele fix, dar nu prea am rabdare. Fiecare bucata o intindem in asa fel incat sa arate ca un oval, intindem umplutura pe suprafata. Cu rola de taiat facem niste crestaturi pe suprafta intinsa fara sa taiem pana la capat, apoi rulam obilic. Sulul obtinut il unim la capete si formam coronita. Ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si dam la cuptorul preincalzit pana devin rumene.

TIPS-URI

1

sub tava in care coaceti sa puneti o craticioara cu apa ,sa nu se arda pe fund coronitele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca (de post)