Coronita cu nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 2247 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta draguta, la fix le-a postat, aveam nevoie de ceva bun, aspectos. Eu am mai plusat un pic la zahar si nuca, ca-mi place mai dulce. Una peste alta, tare frumoase si gustoase, n-am rezistat si "am gustat"

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 2 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 150 g nuca ( mergea si mai multa)
  • 1 lingura cacao
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu nuca:

Aluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar, sarea, coaja de lamaie si drojdia. Cu o lingura de lemn amestecam bine, turnand laptele caldut, putin cate putin. Untul il topim si il incorporam in aluat, framantam bine cca 20 minute, apoi lasam la crescut 1 ora, la loc caldut.


Umplutura: Batem cele 2 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem bine. La final adaugam cacaoa si nuca macinata.


Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 11 bucati cat de cat egale, ieseau 12 daca le imparteam la marele fix, dar nu prea am rabdare. Fiecare bucata o intindem in asa fel incat sa arate ca un oval, intindem umplutura pe suprafata. Cu rola de taiat facem niste crestaturi pe suprafta intinsa fara sa taiem pana la capat, apoi rulam obilic. Sulul obtinut il unim la capete si formam coronita. Ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si dam la cuptorul preincalzit pana devin rumene.

 

TIPS-URI

1

sub tava in care coaceti sa puneti o craticioara cu apa ,sa nu se arda pe fund coronitele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Aurelia 07_07 1

13.02.2014, 22:56

Super bune !

Corinuta 1

14.02.2014, 13:33

Minunate-s!

danakarin 1

15.02.2014, 06:37

Ce bine mi-ar prinde acuma la cafea...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Darázsfészek)