CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

de Panacris in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 1082 vizualizari

 

Cum le-am vizualizat la Dia, am și poftit;) Au fost binevenite ptr un eveniment in familie ;)E cam expirată rețeta, dar nu am rezistat să nu o aduc acum, în preajmă de sărbători, deoarece sigur, va reveni în meniul dulciurilor zilele astea ;) Moș Crăciun va fi tare încântat de aceste cornulețe ;) Poze finale, cam la grămadă :D ;) Așa că, Moș Crăciun, te așteptăm în Casa Zmeilor ;)

 

INGREDIENTE

  • Făină albă din grâu cca. 400 g,
  • Unt grăsime 65% cca. 250 g,
  • Zahăr tos cca.160 g,
  • Miez de nucă măcinat cca. 160 g,
  • Ouă 1 bucată
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Sare iodată 2 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA:

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle, amestecându-se eneregic, până ce se înglobează. Apoi se adaugă untul rece, răzuit și se frământă aluatul până ce se obține unul omogen, cca. 10 minute, nu mai mult, ca să nu se înmoaie untul, de la căldura mâinilor ;) Aluatul obținut se pune le rece, învelit în folie alimentară, de preferat în frigider, cca. 60 de minute;) După ce s-a ”odihnit” aluatul în frigider, se scoate, apoi se formează semilune;) În sfârșit, am folosit tăvile de cornulețe, achizițonate, în urmă cu muuulltt timp, le-am uns cu puțin unt ;) Cornulețele se coc, în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade;) După ce s-a rumenit ”talpa”, zicere de la Dia ;) se scot, din cuptor și se tăvălesc, fierbinți în pudră de zahăr ;)


Bune au fosttttt ;) Mulțumesc Dia pentru rețetă ;)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

20.12.2015, 08:54

Da Dia, porție dublăăăă și la mine

mirela0911 1

20.12.2015, 11:23

Ce bune suuuunt!

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:04

frumusele si bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo