Inghetata de capsuni si vanilie

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 2554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata de CAPSUNI
  • 350 gr capsuni, curatati si taiati in 3-4 parti
  • 85 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 280 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • Inghetata de VANILIE
  • 250 ml lapte
  • 250 gr frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni si vanilie:

Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.Adauga piureul de capsuni si putina zeama de lamaie, dupa gust.


Pentru inghetata de vanilie, pune laptele si frisca lichida la fiert.Dupa ce au fiert adauga esenta de vanilie si amesteca.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Amesteca laptele cu galbenusurile (toarna cate putin lapte in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.


Toarna cele 2 feluri de inghetata in cutii de plastic diferite si pune-le la congelator pentru 4 ore, amestecandu-le din ora in ora.Ia un vas de plastic mai mare si pune in el cate o lingura mare din cele 2 feluri de inghetata, alternand.Amesteca-le putin cu un cutit.Acopera vasul si pune inghetata la congelator pana ce devine solida.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (1)

MIUTA 1

04.11.2011, 20:24

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08