Inghetata de nuci cu sos de zahar ars

de katty in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 623 vizualizari

 

Se anunta temperaturi caniculare, asa ca trebuie sa ne pregatim din  timp.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr nuci
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 ml smantana de frisca

Sos:

  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
  • zeama de la 1/2 portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de nuci cu sos de zahar ars:

Pentru inghetata se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire.

Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se amesteca cu crema de nuci si se pun la foc mic ,amestecand continuu pana crema se ingroase ,fara sa fiarba.Se da jos ,se raceste,apoi se amesteca cu smantana batuta spuma tare .Se pune intr-o forma si se da la congelator .Se amesteca din cand in cand pana se ingheata .

Pentru sos se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se lasa pana capata o culoare aurie ,frumoasa .Se dizolva amidonul in apa calduta amestecata cu zeama de portocala si se toarna peste zaharul ars ,amestecand rapid,pana se omogenizeaza si se ingroase .Se da jos si se lasa la racit .Se serveste inghetata stropita cu sos de zahar ars .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de nuci cu sos de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

merisor 1

14.06.2016, 20:51

Cat de bine suna!

Rocsi 1

14.06.2016, 20:55

Mmm, imi place!

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:42

super delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci