Inghetata de nuci cu sos de zahar ars

de katty in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 2357 vizualizari

 

Se anunta temperaturi caniculare, asa ca trebuie sa ne pregatim din  timp.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr nuci
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 ml smantana de frisca

Sos:

  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
  • zeama de la 1/2 portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de nuci cu sos de zahar ars:

Pentru inghetata  se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire.
Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se amesteca cu crema de nuci si se pun la foc mic ,amestecand continuu pana crema se ingroase ,fara sa fiarba.Se da jos ,se raceste,apoi se amesteca cu smantana batuta spuma tare .Se pune intr-o forma si se da la congelator .Se amesteca din cand in cand pana se ingheata .
Pentru sos se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se lasa pana capata o culoare aurie ,frumoasa  .Se dizolva amidonul in apa calduta amestecata cu zeama de portocala  si se toarna peste zaharul ars ,amestecand rapid,pana se omogenizeaza  si se ingroase .Se da jos si se lasa la racit .Se serveste inghetata stropita cu sos de zahar ars .

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de nuci cu sos de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Merisor 1

14.06.2016, 20:51

Cat de bine suna!

Rocsi 1

14.06.2016, 20:55

Mmm, imi place!

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:42

super delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea