Inghetata de vanilie

de dana1986 in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 2825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Laptele se pune la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se topeste, apoi peste aceasta compozitie se toarna in fir laptele fierbinte, amestecand continuu. Compozitia obtinuta din ou si lapte se pune din nou pe foc(mic) si se amesteca continuu pana ce se ingroasa(ca un aluat de clatite), iar apoi se lasa la racit.


Cand s-a racit se amesteca cu frisca(care a fost batuta spuma) si se baga la congelator. Dupa doua ore se scoate inghetata si se mixeaza bine pentru a evita sa se formeze aschii de gheata, apoi se pune din nou la congelator pana in monentul servirii. DELICIOASA.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela2682 1

11.06.2011, 17:42

imi place!

alinutzika 1

24.08.2011, 15:08

inghetata mea prefereta: de vanilie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata