Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala

de liana10 in Prajituri, 28 Mar 2010 | 6089 vizualizari

 

Multumiri Laurei Sava pt. reteta de inghetata si sos, si lui Janet, partenera si prietena mea de blog, pt. bolul de portocala. Pupici amandorura!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • 6 batoane mici Mars(150g),
  • 1 cana de lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 2 lg zahar,
  • 4 galbenusuri.
  • Ingrediente pentru sos:
  • 175 g ciocolata menaj,
  • 2 batoane mici Snickers,
  • 50 g zahar,
  • 150 ml apa/frisca lichida.
  • Ingrediente pt.bolul de portocala:
  • 2 portocale,
  • 1 plic de gelatina,
  • 50 ml suc de portocala,
  • 3 lingurite zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala:


Inghetata...Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele.

Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon...
Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema.

Bateti amestecul de lapte cald-al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig...-putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator.
Tot intr-o cutie de inghetata am pus...

Dupa o ora scoateti si mixati.
Dati din nou la congeltor.

Sosul...Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g...si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte...deci vreo 100g...plus cele doua batoane mici de Snickers...am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele...am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa...si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta...asa si am fiert la foc iute cca 20 de min.


Prepararea bolului de portocala
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi,hi, hi!!!


Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine.

TIPS-URI

1

Se orneaza cu rollsuri de napolitana, umbrelute sau alte fasneturi ;-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

liana10 1

29.03.2010, 18:15

Bucataras-bine v-am gasit!
Reteta e complicata, numele prajiturii e arhi-cunoscut, iar gustul e demential!

Rocsi-multumesc de 2x!

Teo- eu mananc prajitura Petre Roman proaspata...si inghetata rece.

Pusikmea-

epurasha2bb 1

14.04.2010, 08:45

arata de nota 20!

Lorena_Daria 1

18.06.2010, 17:11

foarte tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata