Inghetata tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 11 Iun 2013 | 5257 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua unei persoane tare dragi mie...cu dedicatie...Irinei :) o fata minunata care mi-a ramas la suflet...stiu ca ii place ciocolata si cred ca si tiramisu :)...o combinatie de vis :)....asa cum de altfel este si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca lichida dulce( Hulala) + o lingura de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 50 ml vin dulce licoros( recomandat ar fi Marsala)
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata( cu lapte sau neagra 75 %)
  • 1 lingura de ness
  • vanilie
  • Biscuitii:
  • 1 rand de piscoturi
  • 3 linguri Amaretto
  • 1 cana de cafea Espresso
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata tiramisu cu ciocolata:

Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si punem ciocolata si nessul...lasam sa se topeasca. Cand se raceste adaugam iaurtul.


Frisca o mixam( cei 300 ml) cu vanilia si o lingura de zahar.


Amestecam impreuna cu compozitia de ciocolata.


Dam vasul la congelator sa inghete si amestecam o data pe ora...la mine a stat aproape 5 ore.


Biscuitii ii stropim cu Amaretto, punem cafeaua fierbinte peste ei, zaharul si esenta de rom. Ii dam la rece. Inainte sa ii punem in inghetata ii vom zdrobi usor cu furculita.


II putem pune in inghetata in a 4 ora cand scoatem sa o amestecam, sau ii putem servi deasupra inghetatei cand este gata....cu ei in interior va dura mai mult sa inghete.


Oricum veti alege sa o serviti va fi un deliciu..mai ales daca sunteti iubitorii acestei prajituri :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:05

dana2lip 1

18.03.2015, 14:04

se spune: "amesteci ingredientele",nu mestecam una cu alta,ca a mesteca inseamna sa mesteci cu gura

RuxyRux 1

18.03.2015, 18:42

Dana2lip...stii sa citesti sau nu? Unde vezi tu cuvantul " mestecam"? Ah si multumesc...poate ca aveam nevoie de sfaturi....n-am reusit sa termin nici scoala generala....deci, putina intelegere sa ai te rog!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata