Inghetata tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 11 Iun 2013 | 3819 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua unei persoane tare dragi mie...cu dedicatie...Irinei :) o fata minunata care mi-a ramas la suflet...stiu ca ii place ciocolata si cred ca si tiramisu :)...o combinatie de vis :)....asa cum de altfel este si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca lichida dulce( Hulala) + o lingura de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 50 ml vin dulce licoros( recomandat ar fi Marsala)
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata( cu lapte sau neagra 75 %)
  • 1 lingura de ness
  • vanilie
  • Biscuitii:
  • 1 rand de piscoturi
  • 3 linguri Amaretto
  • 1 cana de cafea Espresso
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata tiramisu cu ciocolata:

Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si punem ciocolata si nessul...lasam sa se topeasca. Cand se raceste adaugam iaurtul.


Frisca o mixam( cei 300 ml) cu vanilia si o lingura de zahar.


Amestecam impreuna cu compozitia de ciocolata.


Dam vasul la congelator sa inghete si amestecam o data pe ora...la mine a stat aproape 5 ore.


Biscuitii ii stropim cu Amaretto, punem cafeaua fierbinte peste ei, zaharul si esenta de rom. Ii dam la rece. Inainte sa ii punem in inghetata ii vom zdrobi usor cu furculita.


II putem pune in inghetata in a 4 ora cand scoatem sa o amestecam, sau ii putem servi deasupra inghetatei cand este gata....cu ei in interior va dura mai mult sa inghete.


Oricum veti alege sa o serviti va fi un deliciu..mai ales daca sunteti iubitorii acestei prajituri :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:05

dana2lip 1

18.03.2015, 14:04

se spune: "amesteci ingredientele",nu mestecam una cu alta,ca a mesteca inseamna sa mesteci cu gura

RuxyRux 1

18.03.2015, 18:42

Dana2lip...stii sa citesti sau nu? Unde vezi tu cuvantul " mestecam"? Ah si multumesc...poate ca aveam nevoie de sfaturi....n-am reusit sa termin nici scoala generala....deci, putina intelegere sa ai te rog!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata