Inghetata tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 11 Iun 2013 | 4358 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua unei persoane tare dragi mie...cu dedicatie...Irinei :) o fata minunata care mi-a ramas la suflet...stiu ca ii place ciocolata si cred ca si tiramisu :)...o combinatie de vis :)....asa cum de altfel este si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca lichida dulce( Hulala) + o lingura de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 50 ml vin dulce licoros( recomandat ar fi Marsala)
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata( cu lapte sau neagra 75 %)
  • 1 lingura de ness
  • vanilie
  • Biscuitii:
  • 1 rand de piscoturi
  • 3 linguri Amaretto
  • 1 cana de cafea Espresso
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata tiramisu cu ciocolata:

Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si punem ciocolata si nessul...lasam sa se topeasca. Cand se raceste adaugam iaurtul.


Frisca o mixam( cei 300 ml) cu vanilia si o lingura de zahar.


Amestecam impreuna cu compozitia de ciocolata.


Dam vasul la congelator sa inghete si amestecam o data pe ora...la mine a stat aproape 5 ore.


Biscuitii ii stropim cu Amaretto, punem cafeaua fierbinte peste ei, zaharul si esenta de rom. Ii dam la rece. Inainte sa ii punem in inghetata ii vom zdrobi usor cu furculita.


II putem pune in inghetata in a 4 ora cand scoatem sa o amestecam, sau ii putem servi deasupra inghetatei cand este gata....cu ei in interior va dura mai mult sa inghete.


Oricum veti alege sa o serviti va fi un deliciu..mai ales daca sunteti iubitorii acestei prajituri :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:05

dana2lip 1

18.03.2015, 14:04

se spune: "amesteci ingredientele",nu mestecam una cu alta,ca a mesteca inseamna sa mesteci cu gura

RuxyRux 1

18.03.2015, 18:42

Dana2lip...stii sa citesti sau nu? Unde vezi tu cuvantul " mestecam"? Ah si multumesc...poate ca aveam nevoie de sfaturi....n-am reusit sa termin nici scoala generala....deci, putina intelegere sa ai te rog!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata