Inghetata de ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 29 Iun 2016 | 672 vizualizari

 

Inghetata de ciocolata e preferata mea, iar reteta este una simpla, doar timpul de asteptare e putin cam lung! :D

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat neindulcit
  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zahar pudra vanilat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Intr-o craticioara se pune laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor, fara sa dea in clocot si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.


Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se toarna peste crema de ciocolata si cu o spatula se omogenizeaza bine.


Amestecul obtinut se transfera intr-o cutie si se da la congelator. La interval de o ora se scoate cutia si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Este suficient de doua ori (nu a fost cazul de mai multe ori). Dupa aproximativ 4 ore se poate servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca se lasa la congelator peste noapte, se scoate inainte cu cel putin o jumatate de ora inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.06.2016, 17:19

Si eu o adoooor!

Catalina L 1

02.07.2016, 19:20

super buna

Nepotii_si_bunica 1

03.07.2016, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa de ciocolata