Placinta cu branza

de Sim0na in Dulciuri, 20 Feb 2012 | 1709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • Sare
  • Ptr umplutura:
  • 600 g branza dulce Milli
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Stafide

Ptr uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Drojdia am amestecat-o cu faina.


Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.


Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom.


Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut.


Am adaugat faina treptat in ploaie, amestecand bine.


Am adaugat putina margarina topita, apoi iar faina, si iar margarina… si tot asa pana am terminat ingredientele.


Am framantat bine, apoi l-am acoperit vasul cu un prosop si am lasat aluatul timp de 1 ora jumatate la crescut.


Cat aluatul sta la crescut se pregateste umplutura:


Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei.


Dupa 1 ora jumatate aluatul si-a dublat volumul. Se imparte aluatul in 2.


Se pregateste o tava.. se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.


Se intinde o foaie pe masa infainata, iar cu ajutorul sucitorului o asezam in tava. Se pune implutura apoi se aseaza cealalta foaie. Se aduna marginile, se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte.


Se da la cuptor ptr 40 min, apoi se pudreaza. Se lasa sa se raceasca, se taie si se mananca cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:37

Delicioasa

irena 1

22.02.2012, 19:09

F bun!

Sim0na 1

22.02.2012, 20:27

Va pup fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu branza si marar