Inghetata de ciocolata

de AndrutzaP in Dulciuri, 17 Iun 2016 | 695 vizualizari

 

  Vara=inghetata. Si cum ar putea fi altfel daca nu cu ciocolataaaaaaaaa. Daca mai este si facuta in casa este si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte condensat
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 150 g ciocolata cu lapte facuta fulgi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Inhetata de casa se pregateste repede, cu minim de efort si maxim de gust.


Laptele condensat se bate bine cu cele 3 linguri de zahar pudra. Acesta va capapta o consistenta aerata si pufoasa. Adaugati si cacaoa si mai amestecati pana se omogenizeaza.


Frisca se bate pana incepe sa faca "moate", nu trebuie sa ajunga sa se prinda pe paletele de la mixer.


Cele doua compozitii se amesteca intre ele, cu grija, cu o paleta astfel incat sa ramana pufoase.


Compozitia se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru 2 ore, amestecand la interval de 40 minute in ea. Dupa 2 ore se scoate din concelator si se adauga fulgii de ciocolata, omogenizand bine.


Inghetata se pune iar in congelator si se lasa acolo pana in momentul servirii.


Serviti cu placere!

 

TIPS-URI

1

In prima parte a procesului de inghetare amestecati din 40 in 40 de minute in inghetata pentru a preintimpina aparitia cristalelor de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

18.06.2016, 13:19

Delicioasa!

Rocsi 1

18.06.2016, 18:44

Imi placeeeee!

diaconta 1

20.06.2016, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa de ciocolata