Placinta cu branza

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 21 Mai 2010 | 20975 vizualizari

 

Placinta cu branza si stafide este una dintre prajiturile mele preferate, pe care mama mi-o facea aproape saptamanal cand eram copil. Mai alterna cu placinta cu mere si prajitura Alba ca Zapada. Aceasta placinta este usor de facut si rapid de preparat, iar daca folositi foi de placinta din comert este chiar o joaca sa faci aceasta placinta.

 

INGREDIENTE

  • 100 g stafide;
  • 1 kg branza dulce de vaci;
  • 2 linguri esenta de rom;
  • 60 g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie (si, optional, si de la o portocala);
  • 12 plicuri de zahar vanilat (100 g);
  • 1 galbenus de ou (pentru uns foaia de placinta),
  • aluat pentru placinta sau foi de placinta din comert.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparare placinta cu branza de vaci si stafide: Preparati in primul rand aluatul pentru foi(preparare aluat placinta), dupa care incepeti prepararea umpluturii. Este de preferat sa aveti aluatul preparat de seara si sa-l lasati peste noapte la frigider.

Incepeti pregatirea ingredientelor pentru umplutura.

Puneti intr-un bol stafidele, cu o ora inainte de a va apuca de placinta, si turnati esenta de rom peste ele. Mai amestecati, din cand in cand, ca sa se imbibe bine esenta de rom in stafide.
Puneti zaharul peste branza si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati si coaja de lamaie si de portocala. Turnati si faina, putin cate putin, amestecand permanent pana se omogenizeaza cu branza. In final, adaugati si stafidele si mai amestecati putin, dupa care puteti umple placinta.

Scoateti aluatul din frigider (daca nu folositi foi din comert) si taiati-l in doua. Intindeti o foaie cat tava de mare, puneti o hartie de copt pe fundul tavii si asezati foaia de aluat. Preferabil este sa-l intindeti putin mai mare decat tava, dupa care sa taiati marginile suplimentare.
Adaugati crema de branza si intindeti-o uniform pe toata suprafata foii. Intindeti si a doua foaie de aluat si puneti-o in tava. Taiati marginile care depasesc suprafata tavii, dupa care ungeti foaia cu galbenusul de ou pe toata suprafata.
Introduceti apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati 40 de minute sa se coaca.

Cand placinta este maro-aurie la suprafata o puteti scoate din cuptor. Lasati-o sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, scoateti placinta din tava, taiati-o felii, in ce forma doriti, si presarati-o cu zahar pudra pe deasupra. O puteti servi atat calda, cat si rece.

SURSA

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

21.05.2010, 15:38

e un desrt ce imi place foarte mult

madi_marin 1

21.05.2010, 19:29

chiar imi place cum arata....

nadina73 1

21.05.2010, 21:21

si mie la fel madi,sper ca nu ai papat tot super bine arata felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu branza