Inima de vitel cu legume si salvie

de mihaelar63 in Vita, 29 Noi 2015 | 743 vizualizari

 

   Baietilor mei le place inima. De  aceasta data  m-am inspirat dintr-o reteta italieneasca. Ingredientul care face diferenta este salvia.

 

INGREDIENTE

  • 800 g inima de vitel
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml sos napoletan Cirio [ rosii + ceapa ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita salvie tocata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de vitel cu legume si salvie:

  1.  Inima de vitel se curata de  grasime si  partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine  cu pa rece. Se taie felii.
  2. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul rondele nu foarte subtiri.
  3. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza inima adugandu-se ceapa, morcovul,  boiaua, sare, salvia si pasta de ardei .
  4. Se pune o cana de apa si se fierbe inabusit 30 minute.
  5. Se gusta daca este patrunsa. In caz afirmativ  se aduga sosul napoletan.
  6. Asezonati cu sare, piper si decorati cu patrunjel verde. Noi am avut ca garnitura paste si muraturi asortate.
 

TIPS-URI

1

Inima de vitel este mai delicata ca textura si se fierbe mai repede.

2

Fiind un organ foarte vascularizat se tine inainte de preparare o ora in apa rece [ sa iasa sangele din ea ].

3

Serviti inima cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vitel cu legume si salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inima de vitel cu legume si salvie-0
Inima de vitel cu legume si salvie-1
Inima de vitel cu legume si salvie-2
Inima de vitel cu legume si salvie-3
Inima de vitel cu legume si salvie-4
Inima de vitel cu legume si salvie-5
Inima de vitel cu legume si salvie-6
Inima de vitel cu legume si salvie-7
Inima de vitel cu legume si salvie-8
Inima de vitel cu legume si salvie-9
Inima de vitel cu legume si salvie-10
Inima de vitel cu legume si salvie-11

COMENTARII (19)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.11.2015, 21:40

Camelya si mie imi place cand imi ese atat de frumos . Am o boia foarte buna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.11.2015, 07:58

buna buna

miki_a

miki_a 1

30.11.2015, 13:52

Ce salvie frumoasa ai! Foarte apetisant preparatul! Esti experta in pregatit carne de vita/porc/oaie, dar si peste! Nu mai zic de nenumarate ciorbite/supite gustoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!