Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

de Satisfyyourcravings in Vita, 29 Noi 2018 | 2681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati muschi de vita
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame rosii cherry
  • 150 grame fasole verde pastai
  • 15 grame oregano proaspat
  • 30 grame masline verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • putin unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi:

Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca, usturoiul se piseaza si oregano se toaca. 

Se adauga sare, piper si putin ulei peste cartofi si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 25-30 de minute. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mare spre mediu si se adauga fasolea. Se soteaza 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putina apa daca este nevoie. Se adauga sare, piper si rosiile si se mai lasa 3 minute. Se adauga oregano si usturoiul, se mai gatesc 1 minut, apoi se transfera intr-un bol mare. 

Se incalzeste o tigaie cu fund dublu, la foc mare, cu putin ulei. Se adauga friptura si se frige 3-4 minute pe parte, intocand-o dupa fiecare minut. In ultimele 2 minute, se adauga untul. Pentru friptura bine facuta se mai lasa 2 minute pe fiecare parte. Se lasa la odihnit 5 minute. 

Intre timp, se adauga cartofii peste fasole si rosii, impreuna cu maslinele si otetul balsamic. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se taie friptura fasii, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda si untul ramas in tigaia in care a fost gatita friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita in sos italian