Inima racoritoare cu mango

de Valclaudia in Prajituri, 28 Iul 2013 | 978 vizualizari

 

aveam un mango de aproape un kilogram si nu prea stiam ce sa prepar din el. In afara de asta, mai aveam si dungile ramase dupa portionarea prajiturii de ieri si niste sos alb de ciocolata. + un mare chef de bubuleala...

 

INGREDIENTE

Pentru jeleul de mango:

  • 900 gr. pulpa de mango
  • 120 gr. zahar
  • 1l apa
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • zeama de la jumate de lamaie

Pentru baza desertului:

  • cca 250 gr. marginea unei prajituri portionata ieri (cu urme de rubarba si sfecla rosie)
  • cca 50-60 ml sos alb de ciocolata (tot de la prajitura de ieri)

Pentru decor:

  • 200 ml frisca lichida vegetala
  • 150 gr. afine

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima racoritoare cu mango:

Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.


Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.


Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....


Am pus 800 ml de apa intr-un vas la foc mic, impreuna cu zaharul,zeama de lamaie si fructul de mango zdrobit.


Cu restul de apa rece (200ml), am dizolvat praful de budinca,cu grija sa nu ramana cocoloase. Cand lichidul din vasul de pe foc a atins punctul de fierbere,am adaugat budinca dizolvata si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa.


Asa fierbinte am turnat-o in forma peste bucatile de blat de prajitura (marginile de care aminteam) si am lasat-o sa se raceasca complet in camara, la racoare.


Dupa cca 3 ore am desprins inelul formei.


Am mixat frisca (rece, de la frigider) la viteza mare a mixerului pana a devenit ferma. Cu aceasta am decorat inimioara mea racoritoare iar la final am adaugat afinele.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima racoritoare cu mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alba_zori 1

28.07.2013, 21:47

wow wow wow,ce ornament mai mai,felicitari!

T I M E A 1

28.07.2013, 22:14

ce frumos e

simona72 1

29.07.2013, 21:20

Vai, ce-ai facut aici!! daca stiam veneam de la serviciu direct la tine...minunat a iesit!!Imi place mult mango...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Musuroi de cartita''