Inimioare cu branza,seminte si nuca

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 6372 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina (650)
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite (dar neprajite)
  • 200 gr. branza telemea de vaca
  • 250 gr. branza de burduf
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 2 oua

Pentru uns:

  • 1 ou batut cu putina sare

Pentru decor:

  • 300 gr. nuca taiata grosier
  • sare fina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu branza,seminte si nuca:

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.

Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu branza,seminte si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

xana 1

27.01.2014, 18:43

Vai, ce bune trebuie sa fie!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:52

Foarte, foarte bune! Nu le-am facut chiar subtiri si le-am presarat cu diverse seminte, dar cele mai bune sunt cu nuca. Raluca

babi5 1

17.12.2014, 18:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tian cu dovlecei si rosii