Inimioare cu branza,seminte si nuca

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 3877 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina (650)
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite (dar neprajite)
  • 200 gr. branza telemea de vaca
  • 250 gr. branza de burduf
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 2 oua

Pentru uns:

  • 1 ou batut cu putina sare

Pentru decor:

  • 300 gr. nuca taiata grosier
  • sare fina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu branza,seminte si nuca:

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.


Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.


Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.


Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.


Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).


Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.


Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu branza,seminte si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

xana 1

27.01.2014, 18:43

Vai, ce bune trebuie sa fie!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:52

Foarte, foarte bune! Nu le-am facut chiar subtiri si le-am presarat cu diverse seminte, dar cele mai bune sunt cu nuca. Raluca

babi5 1

17.12.2014, 18:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Oua pane