Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aluat:
Pentru uns:
Pentru decor:
Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.
Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.
Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.
Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).
Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.
Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult