Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2012 | 5460 vizualizari

 

O reteta simpla si destul de rapida.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • boia de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant:

Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat.

Tapetam o tava  cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade celsius.

Intre timp am pregatit sosul.

Ceapa curatata, ardeiul feliat si usturoiul tocat marunt le-am calit in 50 g unt, mestecand continuu.

Cand s-au patruns, am pus 5 linguri  sos de rosii dulce, am condimentat cu piper, cimbru si boia de ardei iute am mai lasat pe foc mic 10 minute, dupa care am stins si am presarat patrunjel verde tocat.

Nu am amestecat sosul cu cartofii, am ornat deasupra.

Am servit cu carnati picanti.

TIPS-URI

1

Se pot fierbe cartofii in coaja in loc de a-i coace la cuptor, dar cei copti raman intregi nu se sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti imbunatatiti