Inimioare cu migdale si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 1 Mar 2013 | 2119 vizualizari

 

Pentru 1 MARTIE eu va aduc un martisor dulce si va urez o primavara minunata!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri frisca lichida
  • migdale macinate
Portii: 46
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu migdale si ciocolata:

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.


Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.


Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.


Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.


Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.


Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.


Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti migdale, le puteti inlocui cu alte tipuri de nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

T I M E A 1

01.03.2013, 19:21

Adriana

Valclaudia 1

02.03.2013, 22:44

cum de le-am ratat? Ce faine-s, bravo Timea!

T I M E A 1

02.03.2013, 23:04

Claudia nu stiu unde ai umblat . Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati