Invartita cu dovleac

de oanapl in Prajituri, 28 Feb 2017 | 379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 500 g pulpa dovleac
  • 110 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu dovleac:

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.


Intre timp, razi pulpa de dovleac pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugi zaharul si amesteci. Pui cratita pe foc si lasi sa se caleasca dovleacul impreuna cu zaharul, pana cand sucul lasat de dovleac scade. Dizolvi amidonul intr-o lingurita cu apa, il adaugi peste piureul de dovleac impreuna cu scortisoara si zaharul vanilat. Mai lasi sa fiarba incet, inca 1 minut, apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.


Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.


Intinzi piureul de dovleac pe toata suprafata aluatului, apoi rulezi aluatul cat mai strans. Sulul de aluat trebuie sa aiba in intregime aceeasi grosime.


Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti spre interior, dandu-i forma de melc. Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui inauntru melcul de aluat.


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.


Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o pudrezi cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.02.2017, 21:21

Tare buna!

miki_a 1

28.02.2017, 22:18

oanapl 1

01.03.2017, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac