Invartita cu dovleac

de oanapl in Prajituri, 28 Feb 2017 | 1840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 500 g pulpa dovleac
  • 110 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu dovleac:

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.


Intre timp, razi pulpa de dovleac pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugi zaharul si amesteci. Pui cratita pe foc si lasi sa se caleasca dovleacul impreuna cu zaharul, pana cand sucul lasat de dovleac scade. Dizolvi amidonul intr-o lingurita cu apa, il adaugi peste piureul de dovleac impreuna cu scortisoara si zaharul vanilat. Mai lasi sa fiarba incet, inca 1 minut, apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.


Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.


Intinzi piureul de dovleac pe toata suprafata aluatului, apoi rulezi aluatul cat mai strans. Sulul de aluat trebuie sa aiba in intregime aceeasi grosime.


Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti spre interior, dandu-i forma de melc. Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui inauntru melcul de aluat.


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.


Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.02.2017, 21:21

Tare buna!

miki_a 1

28.02.2017, 22:18

oanapl 1

01.03.2017, 17:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Chec din dovleac