Invartita moldoveneasca

de RuxyRux in Prajituri, 13 Dec 2010 | 16968 vizualizari

 

O placinta delicioasa cu branza ...de top...eu am facut o tava mare pentru a multumi doua familii...asa ca daca doriti sa faceti o invartita mai mica reduceti cantitatile. In fotografie e doar o bucatica din placinta mare cat toata tava de cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 pachet de unt  200gr
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 600 ml apa
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  •  Pentru presarat pe foaie mai avem nevoie de
  • o canita de zahar.
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 700 gr branza sarata( telemea)
  • o cana de zahar
  • siropul:
  • o cana zahar,
  • o esenta de vanilie
  • doua cani apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina.  Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati putina faina cat sa nu se mai lipeasca de maini. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.

Compozitia de branza o facem, amestecand toate ingredientele.

Punem in tava de cuptor o foaie pergament.

Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, o ungem cu ulei, presaram zahar pe ea pe toata suprafata. Punem jumatate din cantitatea de branza si o rulam, apoi o prindem de la mijloc si o invartim, astfel ca partea de jos sa ajunga deasupra. Procedam la fel si cu a doua foaie. Dam la cuptor 60 de minute.

Siropul:

Caramelizam zaharul, stingem cu apa si adaugam esenta, dam un clocot.  

Cu zece minute inainte sa fie gata o scoatem si turnam siropul deasupra. Daca inca nu este rumenita bine mai lasam in plus inca zece minute.

Si pofta mare!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta turnatoare