Invartita moldoveneasca

de RuxyRux in Prajituri, 13 Dec 2010 | 13093 vizualizari

 

O placinta delicioasa cu branza ...de top...eu am facut o tava mare pentru a multumi doua familii...asa ca daca doriti sa faceti o invartita mai mica reduceti cantitatile. In fotografie e doar o bucatica din placinta mare cat toata tava de cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 pachet de unt  200gr
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 600 ml apa
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  •  Pentru presarat pe foaie mai avem nevoie de
  • o canita de zahar.
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 700 gr branza sarata( telemea)
  • o cana de zahar
  • siropul:
  • o cana zahar,
  • o esenta de vanilie
  • doua cani apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina. Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati putina faina cat sa nu se mai lipeasca de maini. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.


Compozitia de branza o facem, amestecand toate ingredientele.


Punem in tava de cuptor o foaie pergament.


Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, o ungem cu ulei, presaram zahar pe ea pe toata suprafata. Punem jumatate din cantitatea de branza si o rulam, apoi o prindem de la mijloc si o invartim, astfel ca partea de jos sa ajunga deasupra. Procedam la fel si cu a doua foaie. Dam la cuptor 60 de minute.


Siropul:


Caramelizam zaharul, stingem cu apa si adaugam esenta, dam un clocot.


Cu zece minute inainte sa fie gata o scoatem si turnam siropul deasupra. Daca inca nu este rumenita bine mai lasam in plus inca zece minute.


Si pofta mare!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Bunica 1

14.12.2010, 19:22

Mai, mai, da bune mai sunt placintele moldovenesti !

elena1988 1

12.01.2011, 13:30

delicioasa

rena 1

27.11.2013, 00:42

asa e la moldova

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta creata dobrogeana