Isler

de Panacris in Prajituri, 24 Dec 2014 | 9356 vizualizari

 

De data asta am combinat 3 rețete de islere ;) , Specifice sărbătorilor de iarnă, din Maramureș, cred că cel neistoric ;) Sunt fursecuri, umplute cu cremă de unt/margarină cu zahăr tos și nucă :D, glazurate cu ciocolată ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 300 gr
  • rama mit butter 250 gr.
  • zahăr pudră 250 gr.
  • nucă măcinată 150 g.,
  • 1 fiolă de esență rom de la Dr Oetker,
  • praf de copt cu șofran Dr Oetker 1 plic,
  • smânână cât cuprinde pentru frământat, cca 4 linguri ;)
  • CREMA
  • Rama mit Butter 200 g.,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Nucă măcinată 2-3 linguri.
  • Pentru glazură:
  • ciocolată neagră 2 tablete,
  • smântână pentru frișcă 3 linguri ;)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Isler:

Făina, zahărul pudra, nuca,esența de  rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se întinde ușor cu mână pe o planșetă presărată cu făină. Se taie forme rotunde cu un pahar de țuica cu marginile subțiri sau cine are cu o formă rotundă mică. Se pun la copt în tava tapetată cu foaie de pergament în cuptorul preincins cca. 20 de minute. 

 Pentru cremă se freacă bine untul cu zahărul tos până se omogenizează bine și 2-3 linguri de nucă tocată mărunt. Atenție trebuie să se simtă cristalele de zahăr în cremă. 

 Se unesc islere câte două cu cremă de unt, se rostogolesc prin nuca măcinată și se așează pe o tavă. Glazura se toarnă peste islere și se lasă la rece până a două zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile înainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari. 

 Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Isler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:14

Foarte faine!

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:21

perfecte

cristeena20 1

14.12.2015, 21:40

vai ce frumoase sunt!!mai ca ma convingi sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Islere cu migdale