Islere

de Miha in Prajituri, 27 Apr 2010 | 9880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de rom
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina
  • 150 g nuca
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura mare de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Se feaca untul moale la temperatura camerei cu zahar, pana devine ca o crema. Se adauga un praf de sare, oul si esenta de rom. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit nuca macinata.

Laura, cea de la care am preluat reteta zice ca la sfarsit se mai adauga si 2-3 linguri de smantana, dar mie mi s-a parut prea moale compozitia si n-am mai pus.

Aluatul obtinut se da la rece pana se intareste considerabil.

Se intinde pe masa infainata si se taie cerculete cu gura unui pahar mic. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.

Crema:

Galbenusurile se feaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si laptele si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine-marine si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul moale.

Glazura:

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se desface cu apa calduta. Se pune pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se adauga si untul si se da deoparte.

Jumatate din cantitatea de "cerculete" se glazureaza, cealalta se unge cu crema. Se lipesc doua cate doua, se ung marginile cu putina crema apoi se tavalesc prin nuca macinata.

Delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

mena29 1

27.04.2010, 14:43

Cele mai frumoase islere la favorite cu ele

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:25

Sunt tare frumusele si sunt sigura ca si gustoase,5 furculite si am trecut-o la favorite.

ionix 1

27.04.2010, 19:05

sunt superbe

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Banana bread (Chec cu banane)