Iutata

de Rocsi in Conserve, 30 Sep 2011 | 6199 vizualizari

 

A se citi "iutzata". Este o reteta a mamei iubitului meu..Este specific ardeleneasca.Dupa cum se intelege si din titlu este iuteeeee,deci nu mancati cu lingura(ca va ardeeee putin)!! De obicei se pune in ciorbe ,tocanite ,mancaruri cu sos,dar nu in oala ci fiecare isi pune cate un varf de lingura in farfurie,deoarece nu toata lumea agreeaza mancarea picanta!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg ardei iuti (de toate culorile)
  • 5 legaturi marar
  • 4 cepe potrivite
  • 1 ceasca zahar (nu cana mare de 250 dar nici mica, mica de cafea, ci una intre ele ca marime)
  • 2 cesti otet
  • 1/2 lingura sare mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iutata:

Ardeii ii spalam bine.

Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi, doar la capat umblam) si nu indepartam semintele toate, doar cele de langa cotor.

Ii taiem rondele subtirele.

Mararul il spalam si il scuturam de apa.

Indepartam cozile si il tocam marunt.

Ceapa o curatam, o spalam, o taiem bucatele micute.

Intr-un vas amestecam otetul cu zaharul si sarea.

Invartim bine pentru a se topi putin zaharul, dar nu de tot.

Peste acest amestec, punem toate legumele taiate si le lasam in acel vas 2-3 ore, timp in care mai invartim in salata.

Spalam borcanele cu apa calda si le lasam cu gura in jos la scurs.

Punem amestecul cu tot cu zeama in borcane, apoi le infiletam bine.

Le punem la rece.

Eu le pastrez in frigider de obicei, ca ies cam 4 borcanele si jumatate de 370 ml.

Este un amestec foarte gustos, numai bun de servin cu ciorbe, tocanite, pilaf si orice mai doriti voi.

Il puteti folosi chiar si in prepararea mancarurilor, daca va place mancarea usor picanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iutata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Cris2711 1

04.10.2011, 11:25

MIUTA 1

04.10.2011, 14:09

Imi place iutata

Rocsi 1

04.10.2011, 20:16

miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciolomada - muratura cu ceapa