Iutata

de Rocsi in Conserve, 30 Sep 2011 | 9716 vizualizari

 

A se citi "iutzata". Este o reteta a mamei iubitului meu..Este specific ardeleneasca.Dupa cum se intelege si din titlu este iuteeeee,deci nu mancati cu lingura(ca va ardeeee putin)!! De obicei se pune in ciorbe ,tocanite ,mancaruri cu sos,dar nu in oala ci fiecare isi pune cate un varf de lingura in farfurie,deoarece nu toata lumea agreeaza mancarea picanta!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg ardei iuti (de toate culorile)
  • 5 legaturi marar
  • 4 cepe potrivite
  • 1 ceasca zahar (nu cana mare de 250 dar nici mica, mica de cafea, ci una intre ele ca marime)
  • 2 cesti otet
  • 1/2 lingura sare mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iutata:

Ardeii ii spalam bine.
Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi, doar la capat umblam) si nu indepartam  semintele toate, doar cele de langa cotor.
Ii taiem rondele subtirele.
Mararul il spalam si il scuturam de apa.
Indepartam cozile si il tocam marunt.
Ceapa o curatam, o spalam, o taiem bucatele micute.
Intr-un vas amestecam otetul cu zaharul si sarea.
Invartim bine pentru a se topi putin zaharul, dar nu de tot.
Peste acest amestec, punem toate legumele taiate si le lasam in acel vas 2-3 ore, timp in care mai invartim in salata.
Spalam borcanele cu apa calda si le lasam cu gura in jos la scurs.
Punem amestecul cu tot cu zeama in borcane, apoi le infiletam bine.
Le punem la rece.
Eu le pastrez in frigider de obicei, ca ies cam 4 borcanele si jumatate de 370 ml.
Este un amestec foarte gustos, numai bun de servin cu ciorbe, tocanite, pilaf si orice mai doriti voi.
Il puteti folosi chiar si in prepararea mancarurilor, daca va place mancarea usor picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iutata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti pe ata