Jambon ''Godina Justitiarul''

de Constelatialeu in Porc, 5 Mar 2016 | 1036 vizualizari

 

Daca-i concurs  zic sa particip si eu, ca nu se stie de unde sare iepurele..Godina....Godina Justitiarul, trebuie sa manance bine ca sa fie apt de fapte justitiare.....

 

INGREDIENTE

  • o felie de jambon cca 2,3 Kg
  • condimente pentru carne de porc
  • ulei de masline
  • sos de soia
  • 2-3 capatani de usturoi
  • frunzele de la 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 3 cepe de apa
  • cimbru
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon ''Godina Justitiarul'':

Scoatem jambonul de la congelator, ca acolo l-am avut, il asezam intr-un castron si il imbracam in condimente pentru carne se porc, stropim cu ulei de masline si sos de soia , acoperim castronul si lasam pana a doua zi sa se odihneasca impreuna cu condimentele. A doua zi pregatim tava, asezam o folie de aluminiu pe fundul tavii, presaram cimbru, desfacem cateii de usturoi si ii asezam in tava fara sa-i curatam, apoi asezam gratarul tavii. Separat taiem frunzele de ceapa si ceapa de apa, apoi luam jambonul si il prajim cate 5 min pe fiecare parte. In castronul in care a stat jambonul punem ceapa verde si ceapa de apa, turnam sos de soia si cativa stropi de ulei de masline si amestecam, asezam jambonul pe gratarul din tava, deasupra jambonului asezam ceapa, in castronul in care a fost ceapa turnam 2 pahare de apa si clatim castronul de condimentele ramase, turnam in tava apa, peste jambon mai preasaram putina sare, nu foarte multa ca sosul de soia este sarat.Acoperim cu hartie de copt si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade, lasam cca 30 min si apoi reducem temperatura si lasam 2 ore, apoi scoatem hartia de copt si mai lasam cca 40 min sa se rumeneasca,. cand scoatem hartia de copt luam din zeama din tava si turnam peste jambon, daca este nevoie mai adaum putina apa. Cand este rumenit presaram usturoi verde, scoatem din cuptor, servim cu sosul format,catrofi prajiti si o salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon ''Godina Justitiarul''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (26)

mirela0911 1

06.03.2016, 17:20

Bun trebuie sa fie jambonul asta!

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:57

waw

anca_rm 1

07.03.2016, 09:26

Cleme fugi de aici , hmmm ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de carne de porc