Tocanita de porc cu legume

de T I M E A in Porc, 9 Mai 2014 | 6749 vizualizari

 

Ne plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana la urma tot se asemana unele cu altele :)).
Asta imi place pentru ca are multe legume si din partea mea ar putea lipsi chiar si carnea.
Servita asa simpla sau cu piure de cartofi, e un pranz absolut perfect pentru orice zi a saptamanii.
Incercati si voi si cu siguranta o sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4-5 fire praz (am folosit praz proaspat de gradina deci fire mai subtiri)
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei iute ( fara seminte)
  • 1 cana suc de rosii
  • aprox 1/2 cana apa
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • ierburi aromate: oregano si roinita
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu legume:

Sa trecem la treaba. Eu am facut aceasta mancare in multicooker, dar la fel de bine se poate face intr-un wok sau alt vas, direct pe aragaz. 

- taiem carnea cubulete mici

- legumele le spalam bine toate si le curatam dupa caz

- taiem ceapa si prazul, apoi ardeii, morcovii si pastarnacul (toate le taiem bucati mai mari)

Pornim aparatul si selectam functia Fry pe 15 minute.

Turnam uleiul si cand este incins adaugam mai intai ceapa si prazul si dupa scurt timp si ardeiul apoi morcovii si pastarnacul.

Lasam sa se caleasca cateva minute apoi adaugam si carnea si lasam sa se caleasca pana se opreste aparatul (deci toata aceasta procedura dureaza maxim 15 minute si la fel si daca faceti pe aragaz)

Adaugam sucul de rosii si apa, punem o lingurita rasa de sare si pornim aparatul pe functia Stew.

Inainte cu 20-15 min de a se opri (aparatul are afisaz) ridicam capacul si adaugam piper si boia de ardei. Iar cu 5 minute inainte de a se opri adaugam si verdeturile tocate marunt.

Daca pregatiti mancarea pe aragaz, in functie de cand sunt fierte legumele adaugati acestea din urma. 

Asa cum ziceam si la inceput, e o mancare delicioasa care poate fi servita asa simpla sau cu piure de cartofi sau cartofi natur.

Asa simpla e mai light zic eu, dar oricum voi alegeti cum vreti.

Si bineinteles ca nu trebuie sa lipseasca muraturile de casa.

Sa aveti pofta ca noi am avut!

TIPS-URI

1

puteti adauga ierburile care va plac si care merg cu carnea de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci