Japoneze

de lia maria in Piine, 20 Mai 2011 | 5309 vizualizari

 

Va aduceti aminte de aceasta denumire a colaceilor mici si impletiti? Mi-au placut inca de copil si-i mananc cu mare placere si acum...yumi,yumi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 300ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru deasupra:  
  • 1 ou
  • 1lingura lapte
  • Seminte de susan
  • Seminte de mac
  • Seminte de in

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japoneze:

Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat.


Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim in 12 bucati.


Luam cate o bucata, o rasucim, formam un sul, il indoim in mijloc, iar capetele le rasucim intre ele. Bucla de pe mijloc o ridicam si o asezam exact pe punctul de rasucire a celor doua capete si pe rand introducem capetele sub bucla. (vezi foto-sursa). Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat. Asezam japonezele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca inca 30’.


Intre timp batem oul cu laptele si cand japonezele sant bine crescute, le ungem bine cu o pensula, apoi presaram seminte pe fiecare, dupa preferinta. Le punem la copt, in cuptorul dinainte incins, pentru 25’.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 13:59

ce frumos le-ai impletit..............

RuxyRux 1

26.05.2011, 14:06

Ce frumusete

deyutzky 1

26.05.2011, 14:15

arata superr

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Chifle fragede de post