Japoneze

de lia maria in Piine, 20 Mai 2011 | 12470 vizualizari

 

Va aduceti aminte de aceasta denumire a colaceilor mici si impletiti? Mi-au placut inca de copil si-i mananc cu mare placere si acum...yumi,yumi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 300ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru deasupra:  
  • 1 ou
  • 1lingura lapte
  • Seminte de susan
  • Seminte de mac
  • Seminte de in

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japoneze:

Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat.

Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim in 12 bucati.

Luam cate o bucata, o rasucim, formam un sul, il indoim in mijloc, iar capetele le rasucim intre ele. Bucla de pe mijloc o ridicam si o asezam exact pe punctul de rasucire a celor doua capete si pe rand introducem capetele sub bucla. (vezi foto-sursa). Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat. Asezam japonezele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca inca 30’.

Intre timp batem oul cu laptele si cand japonezele sant bine crescute, le ungem bine cu o pensula, apoi presaram seminte pe fiecare, dupa preferinta. Le punem la copt, in cuptorul dinainte incins, pentru 25’.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 13:59

ce frumos le-ai impletit..............

RuxyRux 1

26.05.2011, 14:06

Ce frumusete

deyutzky 1

26.05.2011, 14:15

arata superr

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu usturoi