Jeleu de rubarba si capsuni

de adnia in Dulceata / Gem, 23 Iun 2013 | 1462 vizualizari

 

Combinatia aceasta e pur si simplu adorabila! Niciodata parca nu reusesc sa-mi fac stocul de retete cu rubarba la care ma gandesc....parca sunt mereu pe langa ea, si ea pe langa mine:))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. rubarba
  • 500 gr. capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de rubarba si capsuni:

Se curata tijele de rubarba si se taie cubulete. Se pune pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de lamaie. Se amesteca, sa nu se prinda de fund si se lasa pe aragaz pana cand rubarba se inmoaie (aprox. 10 minute). Se ia de pe foc si se adauga cealalta jumatate de zahar si capsunile. Se pun iarasi la fiert, pana se inmoaie fructele, iar zaharul s-a topit complet. Acum e momentul sa mixam bine toata compozitia (fie in blender, fie cu ajutorul unui mixer vertical, pe care-l introducem in vasul cu jeleul pe jumatate facut:)). Dupa ce am obtinut o compozitie fina-fina, lasam iarasi la foc (de data aceasta minim), pana cand scade la jumatate si observam ca s-a legat (nu uitam sa amestecam continuu, sa nu se prinda de fund). Stingem focul si turnam jeleul fierbinte on borcane sterilizate, pe care le intoarcem cu fundul in sus, dupa etansarea 9in acest mod se formeaza vidul). Dupa cateva minute, intoarcem borcanele in pozitia normala, cu capacul in sus si lasam sa se raceasca in paturi.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Corinuta 1

23.06.2013, 23:05

splendida culoare!

susu 1

25.06.2013, 22:27

am auzit ca, combinatia capsuni rubarba e dementiala, unde gaaaasim???? am auzit ca la hypermarket e ft scumpa

adnia 1

28.06.2013, 21:58

inca se mai gasesc in piete...chiar azi am gasit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort ''22''